Concept Store for Paro by Good Earth, Studio Lotus
Interiors

Concept Store for Paro by Good Earth, Studio Lotus

Studio Lotus’ recently completed concept store Paro at The Chanakya, New Delhi, crafts a richly layered environment for visitors to holistically interpret the new wellness brand by Good Earth. Highlighting the power of design as a tool to transform the visitor’s sense of space and time, the narrative instantaneously disconnects visitors from the mundane reality of the mall it sits within – transporting them to an otherworldly cocoon where the ancient and the modern coalesce in quiet harmony.


Paro reimagines the traditional brand-user interface predicated on retail, and exemplifies the emergence of an alternative means of interaction with a brand: a curated set of multiple immersive experiences–consultancy, workshops, talks, therapy, and retail–each as significant as the other, aiding the interpretation of the brand’s vision of spiritual well-being. It encourages visitors to pause, introspect, learn, and truly engage, creating a sanctuary amidst the humdrum of urban life.

Store layout and brand narrative 


The brand narrative unfolds sequentially as the visitor walks through the spaces; the resultant experience alludes to meandering through a home in the hills. A multitude of small pockets are delineated within the larger space, each embodying its own distinct character and evoking a specific feeling. In direct opposition to how retail spaces are planned conventionally–where design is employed to maximise the perception of space–this strategy humanises the experience of interacting with a brand.


 The spatial scaling down creates a sense of intimacy, bringing visitors closer to the products and inviting them to engage viscerally. Each of the pockets is programmed to house a particular function or activity: from therapy rooms and apothecary-like lab spaces to product displays and a library that can host workshops and talks.

Store décor and charm 


The décor is warm and minimal, a combination of elements old and new; bricks salvaged from a demolished 18th century haveli create a historic shell, while white walls and ceilings offer subtle contrast, introducing a sense of timelessness to the space.


Product display shelves are carved into the walls, tucked inside niches and behind timber shutters while refurbished found furniture punctuates the space.


Another side of the store displays all the antique charm, from candle holders to wine glasses, the visual of all the items collected in a space gives a glimpse of the vintage era when the product that shines the brightest was considered the best.

Studio Lotus collaborated with TSK Designs to create visual storytelling that plays an intrinsic role in tying the spatial narrative together, exemplified by hand-painted environmental graphics that illustrate the idea of holistic wellness sourced from the Vedas. The store’s richly textured material palette, expressed without overlaid finishes, brings into focus the values of traditional, philosophical wisdom that Paro embodies–honesty and authenticity

Also read:
https://www.constructionworld.in/latest-construction-news/real-estate-news/interiors/inspired-by-the-rise-of-the-suburbs---office-luxuria-by-kdnd-studio/28908
https://www.constructionworld.in/latest-construction-news/real-estate-news/interiors/how-design-defines-fine-dining/29703

Studio Lotus’ recently completed concept store Paro at The Chanakya, New Delhi, crafts a richly layered environment for visitors to holistically interpret the new wellness brand by Good Earth. Highlighting the power of design as a tool to transform the visitor’s sense of space and time, the narrative instantaneously disconnects visitors from the mundane reality of the mall it sits within – transporting them to an otherworldly cocoon where the ancient and the modern coalesce in quiet harmony.Paro reimagines the traditional brand-user interface predicated on retail, and exemplifies the emergence of an alternative means of interaction with a brand: a curated set of multiple immersive experiences–consultancy, workshops, talks, therapy, and retail–each as significant as the other, aiding the interpretation of the brand’s vision of spiritual well-being. It encourages visitors to pause, introspect, learn, and truly engage, creating a sanctuary amidst the humdrum of urban life.Store layout and brand narrative The brand narrative unfolds sequentially as the visitor walks through the spaces; the resultant experience alludes to meandering through a home in the hills. A multitude of small pockets are delineated within the larger space, each embodying its own distinct character and evoking a specific feeling. In direct opposition to how retail spaces are planned conventionally–where design is employed to maximise the perception of space–this strategy humanises the experience of interacting with a brand. The spatial scaling down creates a sense of intimacy, bringing visitors closer to the products and inviting them to engage viscerally. Each of the pockets is programmed to house a particular function or activity: from therapy rooms and apothecary-like lab spaces to product displays and a library that can host workshops and talks.Store décor and charm The décor is warm and minimal, a combination of elements old and new; bricks salvaged from a demolished 18th century haveli create a historic shell, while white walls and ceilings offer subtle contrast, introducing a sense of timelessness to the space.Product display shelves are carved into the walls, tucked inside niches and behind timber shutters while refurbished found furniture punctuates the space.Another side of the store displays all the antique charm, from candle holders to wine glasses, the visual of all the items collected in a space gives a glimpse of the vintage era when the product that shines the brightest was considered the best.Studio Lotus collaborated with TSK Designs to create visual storytelling that plays an intrinsic role in tying the spatial narrative together, exemplified by hand-painted environmental graphics that illustrate the idea of holistic wellness sourced from the Vedas. The store’s richly textured material palette, expressed without overlaid finishes, brings into focus the values of traditional, philosophical wisdom that Paro embodies–honesty and authenticityAlso read:https://www.constructionworld.in/latest-construction-news/real-estate-news/interiors/inspired-by-the-rise-of-the-suburbs---office-luxuria-by-kdnd-studio/28908https://www.constructionworld.in/latest-construction-news/real-estate-news/interiors/how-design-defines-fine-dining/29703

Related Stories

Hi There!

Now get regular updates from CW Magazine on WhatsApp!

Click on link below, message us with a simple hi, and SAVE our number

You will have subscribed to our Construction News on Whatsapp! Enjoy

+91 86574 75330

Reach out to us

Call us at +91 8108603000 or

Schedule a Call Back